Vinter & äventyr i Älvdalen

  |   Besöksliv, Livsstil
IMG_3047
Mange

Att äventyret finns runt knuten i Älvdalen, det har vi skrivit om tidigare här på Happy Älvdalens hemsida, det är inget nytt. Idag fick vi fått det bekräftat igen. Det är bara fantasin som möjligtvis hindrar dig från att njuta och ta vara på alla aktiviteter och äventyr som finns, nära till hands i vår fina kommun.
På förmiddagen stötte vi på Mange, vår tidigare lärare från Älvdalens Utbildningscentrum, som var på väg mot Nässjön, några kilometer norr om Älvdalens kyrkby.
– Igår var jag ute med långfärdsskridskorna och idag har jag skidor och kite med mig, sa Mange.
Det gnistrade till och den där glimten i ögat kom fram, den som Mange får när han får vara ute och ”leka” på vintern. Glädjen i blicken känner vi igen från våra två år på skolan som innebar många turer ut på fjället och andra äventyr med Mange, andra lärare och klasskamrater.
– Det är helt magiskt på sjön, sa Mange och vi fick följa med honom ut på isen där han berättade om hur Nässjön används för en rad olika äventyr; kite, skridskor, spark, fiske, ice-cart med mera, med mera.
– För ett par dagar sedan tog jag tältet och sov över här på isen, fortsatte Mange, det var ett spännande äventyr när vinden tog i, temperaturen ökade och isen började röra sig, skrattar han. När jag vaknade var det vatten på platsen jag första hade tänkt att sätta läger på.
Kom ihåg, Mange är en mycket kompetent och erfaren äventyrare som jobbat med friluftsliv under hela hans liv. Om du ska ut och pröva på denna typ av äventyr, var försiktig!

Vi lämnade Mange på isen, han var inte riktigt nöjd med vinden. Men jag tvivlar inte på att han väntade in vinden eller hittade på något annat ”äventyr”, det är Mange bäst på!

//Karin Hellström