Blog

Västängsdagen på Älvdalens Bygdevecka

  |   Besöksliv, Livsstil

Älvdalens Bygdevecka 2014 börjar gå mot sitt slut; idag var det dags för den mycket populära Västängsdagen och imorgon är det ”grand finale” med Wäsadagen. Älvdalens Bygdevecka har haft tur med vädret i år, det kanske till och med har varit lite väl varmt. Men vi ska inte klaga, alla byar har visat upp sin allra bästa sida och många ideella krafter har ställt upp och jobbat för att visa på vad byarna har att erbjuda. Att solen skiner hjälper ju faktiskt till att skapa en gemytlig miljö, vi vill ju visa upp vårt vackra Älvdalen!

I Västäng kryllade det av människor redan klockan 11 när aktiviteterna startade. Många passade på titta runt bland de olika knallarna som sålde diverse olika lokalproducerade varor.

DSC03240

DSC03249

Området i Västäng är en riktig oas och bjuder på en fantastisk miljö med bland annat Porfyrverket, smedja, kvarn, fina vandringsstigar, vattnet som porlar i bäcken; ja det finns inget att klaga på! Idag fanns det även möjlighet att ta del av ett antal konstnärer som visade upp deras arbete med sten. Sten i Älvdalen arrangerar och vi fick möjlighet att se en rad konstverk av porfyr och andra stenarter.

DSC03297

DSC03303

Ett populärt inslag på Västängsdagen är ank-racet. Alla får möjlighet att köpa en anka (numrerad) som vid utsatt tid släpps längst upp i bäcken och racet ner i vattendraget blir en tävling med mycket spänning och dramatik, jättekul!

DSC03284

Imorgon i Wäsa blir det musikunderhållning, bakning, fiskdamm, ponnyridning, utställning, smide, tipspromenad, servering och sist men inte minst kobingo i Wäsa. Vi kanske ses?

//Karin Hellström

Läs mer om Sten i Älvdalen här: http://happyalvdalen.se/nytt-symposium-arrangeras-av-sten-i-alvdalen/

 logo3.png