The Taxmen, coming all the way from Sweden

  |   Allmänt
The Taxmen

Den 30:e mars åker det älvdalsbaserade bandet ”The Taxmen” till Hastings för spelning på en Beatles-festival.

Att Älvdalen har många duktiga och engagerade musiker råder inget tvivel om. En av alla grupper består av Anders Gravås, Jut Johan Persson, Anders Rothman och Jörgen Nohrin. Namnet The Taxmen är namnet på en av Beatles låtar på skivan Revolver. Bandet spelar mycket Beatles och annan brittisk rock från den här tiden. Gruppens sammansättning kom till sig lite av en slump. Jörgen Nohrin skulle delta i ett arrangemang på Älvdalens bibliotek och spela Beatleslåtar. Jut Johan Persson fick hoppa in som batterist och öva in ett antal låtar.

Nu bär det alltså av till Hastings där de kommer att ha två spelningar, den första april på biker-puben ”Marina Fountain” och den tredje april på ”White Rock Theatre” i Hastings. En trevlig liten semester för bandmedlemmarna som tar med sig fruar och flickvänner. Det här har omnämnts i ”Hasting Observer” vid två tillfällen och i Hastings presenteras bandet som ”The Taxmen, coming all the way from Sweden”.

Under ”Beatles-day”, som evenemanget heter, spelar 350 musiker Beatles och det arrangeras till förmån för cancerdrabbade.

//Marit Norin