Peter Larsson i Larz-Kristerz – Årets Sångare

  |   Allmänt
Peter_Larsson_18
Larz_Kristerz_25

Det är inte första gången Peter Larsson i Larz-Kristerz kammar hem ett pris i Guldklaven-galan under Dansbandsveckan i Malung. Totalt har bandet 7 st guldklavar och dessutom en grammis.

Priset instiftades år 2000 och har sedan dess vuxit och är idag väldigt prestigefyllt. Peter har varit nominerad till Årets sångare två gånger tidigare, Morgan Korsmoe, tidigare basist i bandet, har varit nominerad till Årets basist. Nu i år tog han då hem titeln Årets sångare, Peter Larsson. Några av bandets tidigare priser är:

2014: Årets låt, Det måste gå att dansa till – Peter Larsson & Sören Karlsson
2012: Årets album, Från Älvdalen till Nashville
2011: Årets album, Små ord av guld

Bandet har fullt upp och turnerar land och rike runt, och även i våra grannländer. Trots det tuffa spelschemat lyckades Happy Älvdalen få en kommentar av Peter.

”Jag är glad och överraskad. Bara att bli nominerad känns kul, men att dessutom få ta hem priset hade jag inte riktigt vågat tro på. Nu fortsätter vi vår sommarturné och planerar samtidigt för kommande event som t ex krogshow i höst.”

Bandet har tidigare även blivit tilldelad priset Årets Bjarne. Det är ett pris som går till den orkester som under året utfört en spelning mot alla odds. Larz-Kristerz fick priset för en spelning i Norge 2004 då både Peter och Stefan efter någon timmes spelning insjuknade i magsjuka. Trots detta lyckades Trond, Micke och Tobbe genomföra hela spelningen. Priset delades ut i Malung under dansbandsveckans Guldklaven-gala 2008.

Happy Älvdalen önskar grattis till Peter och fortsatta framgångar till bandet och tackar för att ni förser oss med svängig och bra musik!

//Marit Norin