Julmarknad i Älvdalen

  |   Livsstil
DSC09579
DSC09578

Julen närmar sig med stormsteg, jag räknar till drygt trettio dagar kvar till julafton och det kommer att gå undan, tro mig, tiden springer iväg när det närmar sig jul! Idag var det premiär för julmarknad här i Älvdalen, eller i Månsta om man ska vara riktigt noggrann. Bilarna ringlade längs vägen i byn Månsta, cirka 6 kilometer norr om kyrkbyn och det var trångt i bystugan när vi besökte julmarknaden vid lunchtid.

En rad små konsthantverkare erbjöd diverse alster med anknytning till jul. Många varianter på prydnadssaker, stickat, kransar, godsaker, tomtar & troll och mycket, mycket mer. Många av besökarna i bystugan passade på att fika och smaka på dagens specialitet, vårrulle på älgkött. Spännande och nyskapande. I bagarstugan var det fullt upp, där bakades tunnbröd och kön ringlade utanför dörren Populärt

Under november och december erbjuds ett antal julmarknader runt om i byarna, en av de största är Elfdalende Hembygdsförenings traditionella julmarknad i Rots Bystuga. I år hålls den under två dagar 26 och 27 november och som vanligt blir det mycket julstämning och försäljning av allt som hör julen till! Missa inte det.

Den 30 november är det skyltsöndag i Älvdalens kyrkby. Då kommer Happy Älvdalens vintermagasin vara tryckt och färdigt och du kan hitta magasinet i de flesta butiker, hotell och  restauranger i Älvdalens kyrkby.

Mycket julstämning på gång runt om i Älvdalen. Happy, happy!

//Karin Hellström