Julgransplundring med dans i Älvdalen

  |   Livsstil
julbild

Den 13 januari är det Knut-dagen. Då är det dags för en populär tradition i Älvdalen; företagarna bjuder in alla älvdalingar till Per Mats-torg i kyrkbyn för julgransplundring och tjugondedagjuldans. Happy Älvdalen passar på att ställa några frågor till Eva Pettersson, ordförande i Företagarna Älvdalen.

Hur länge har denna tradition funnits i Älvdalen?
– Jag är inte säker, säger Eva, men för vår del började det med att företagarna fick en förfrågan år 2 000 om vi tillsammans med fritidsgården på älvdalsskolan ville ta över arrangemanget.  Företagarna beslutade att ta hand om julgransplundringen och föra traditionen vidare då vi tycker att det är viktigt att skapa mötesplatser för både unga och gamla i vårt samhälle.

Vad är det som kommer att hända på tjugondedagknut i Älvdalen?
– Vi samlas på Per Mats torg i centrala Älvdalen klockan 18.00 där vi kommer att bjuda på musik, sång och dans kring granen. Tomtenissar kommer med häst och släde och efter dansen delar de ut godispåsar till alla barn som varit med och deltagit, fortsätter Eva. Vi vill passa på att tacka Coop Konsum och ICA Supermarket som skänker godis till barnen!

Vem är välkommen till julgransplundringen Eva?
– Vi hälsar givetvis alla älvdalingar välkomna till Per Mats-torg tisdagen den 13 januari klockan 18.00, stora som små. Kom ihåg att ta med ett glatt humör, avslutar Eva.

Happy Älvdalen tackar Eva Pettersson och företagarna för engagemanget och för att de för traditionen vidare i Älvdalen.

//Karin Hellström