Hipp, hipp – hurra!

  |   Näringsliv
IMG_8947.jpg

Att träningstrenden håller i sig, det är det inget tvivel om. Allt fler väljer att träna mer och försöker bättra på konditionen genom en sundare livsstil. Ett tecken på det är etableringen av Class Gym i Älvdalen. Nu är det tre år sedan de flyttade in i simhallen i Älvdalen och den 1 oktober firar de 3-årsjubileum! Vi på Happy Älvdalen vill givetvis gratulera med en stor bukett blommor och passar på att ställa några frågor:

Class Gym firar tre år i Älvdalen, hur har tiden varit här i Älvdalen?

– Det har varit tre spännande år. Vi har fått mycket gott bemötande från både kommun och kommuninvånarna. Av de som tränar hos oss har vi fått mycket positiv respons. Under de tre år som har gått nu, har vi lyckats att utveckla samarbete med olika partner som t. ex, Älvdalens kommun, Älvdalens simhall, Ica Supermarket Älvdalen, Byggvaruhuset i Älvdalen och Älvdalens Besparingsskog.

– För våra medlemmar har vi kunnat utöka träningsutbudet genom samarbete med Älvdalens Aerobicförening, numera HIT Hälsa, Inspiration, Träning. Som medlem på Class Gym ingår alltså förutom gymträning i Älvdalen/Mora även gruppträning Älvdalen/Mora. Genom ett avtal med föreningen HIT har våra medlemmar möjlighet att delta i olika gruppträningspass som t.ex. Core, Kettlebells eller Insanaty i Älvdalen.
I somras bjöd vi på utomhusträning, även för icke medlemmar. Responsen på det var väldigt positiv.

Vad är det som efterfrågas mest i Älvdalen?
De flesta efterfrågar gymträning både med och utan personlig tränare. Även efterfrågan på tester ökar, inte minst från företag.

Hur kommer ni att fira jubileet?
– Vi öppnar portarna för alla intresserade. Under dagen kan man komma till Class Gym och träna fritt för att prova vårt fina gym. Larz Kristerz, som också är medlem på Class Gym, finns på plats och ställer upp i tävlingen: ”Utmana Larz Kristerz”. Vill man bli en i Class Gym gänget så kan man bli medlem för 3 kr under dagen.

Vad tror ni är nästa trend inom träning?
– Vi ser en tydlig trend till mer Army- inspirerad träning – ett träningspass som kombinerar styrke- och högintensiv intervallträning. Man tränar ute i terräng och har jätteroligt. En annan trend är multisport – en kombination av olika sportarter, som t.ex. i triathlon. Även där gäller det att kombinera olika träningsarter.

När kommer det till Älvdalen?
Vi tror att den trenden kommer inom närmaste året.

tortemitkerze-victoria-p726.jpg

Happy Älvdalen säger hipp, hipp, hurra  och ett stort grattis till Class Gym i Älvdalen!

Läs mer  om Class Gym och det kommande 3-årskalaset på http://www.classgym.se/alvdalen/

//Karin Hellström