Happy Älvdalen i Grövelsjöfjällen

  |   Besöksliv
DSC00310
IMG_3276
IMG_3280

I helgen har delar av Happy Älvdalen varit i Grövelsjöfjällen på en kombinerad ”nytta och nöjes-resa”. Syftet var att både åka skidor och att leverera Happy Älvdalens vintermagasin till norra delen av vår stora kommun.
I Grövelsjöfjällen finns ett brett utbud av aktiviteter med möjligheter att åka skidor i preparerade spår, åka på tur på fjället och/eller ta en tur i den lokala  slalombacken.
Många besökare bor i stugor men det finns även tre relativt stora boendeanläggningar i området; STF Grövelsjöns Fjällstation, Storsätra Fjällhotell och Lövåsgården. Vi hyrde stuga denna gången men passade på att besöka ett par av anläggningarna för ”förfriskningar”.
– Perfekt för längdskidåkning, uttryckte Erika som var i Grövelsjöfjällen för första gången.
– Jag upplever att det finns ett stort utbud av spår i området och tillsammans med en härlig naturupplevelse och inte så mycket folk i spåren blir totalupplevelsen mycket positiv.
Erika brukar åka till Norge för längdskidåkning och till Dolomiterna i Italien för utförsåkning men kan mycket väl tänka sig att återkomma till Älvdalens kommun igen.

Mellan skidturerna passade vi även på att leverera Happy Älvdalens vintermagasin till ett antal av anläggningarna i området. Vi besökte Cornelia som driver Grövelsjögården och är aktiv i Grövelsjöns Turistförening (GTF) med drygt 400 medlemmar.
– Vi vill gärna ha Happy Älvdalens vintermagasin i våra stugor och på anläggningarna i området, uttryckte Cornelia, nu börjar sportloven och vår högsäsong här i fjällen med många besökare från hela Sverige.
Happy Älvdalen är givetvis jätteglada att företagare och föreningar hör av sig och vill sprida vårt magasin.
Denna gång levererade vi drygt 500 exemplar av vintermagasinet till norra delen av kommunen. Vill du ta del av magasinet eller dela ut till gäster? Hör gärna av dig!

I Grövelsjöfjällen var det mycket snö, låt oss hoppas att det fina vädret fortsätter så att våra besökare under sportloven blir lika nöjda som Erika var med helgen i Älvdalens kommun!

Nedan hittar du länkar till ett antal anläggningar i Grövelsjöfjällen:
Grövelsjögården
STF Grövelsjöns Fjällstation
Storsätra Fjällhotell
Lövåsgården
Renbiten

//Karin Hellström