Blog

Fiskepremiär i Älvdalen

  |   Besöksliv
bild

Det börjar hända saker längs Österdalälven, lägerplatserna fylls av husbilar, husvagnar och tält. Förväntansfulla personer sitter och tittar ut i vattnet och det eldas, grillas och förbereds. Vad är det som händer? Jo, i natt när klockan slår 12.00 är det fiskepremiär i älven. Den 16 maj är premiär och det märks.

Att bo vid Österdalälvens strand känns extra spännande just nu, man kan säga att vi bor på första parkett. Vi har bästa utsikten och kan följa många av de besökare som fiskar i Karlsarvet, en populär plats att både bo och fiska på. Det är kul och spännande och ett riktigt vårtecken.
För fisket i Älvdalen ansvarar Älvdalens Fiskvårdsområde. Det finns en hel del regler som kan vara bra att ta del av för besökare. Läs igenom dem på Bestämmelser ÄFVO. Vill du köpa fiskekort så finns de att köpa på följande försäljningsställen: Älvdalens Sportcenter, Älvdalens Fiskecenter, Hotell Älvdalen, STF Tre Björnar, Spjutmo Rastplats, Navardalens Vildmarksstation, Älvdalens Turistbyrå.  På försäljningsställena kan du även få mer information om fisket i Älvdalen.
Pris för fiskekort:

Turistkort
Årskort 600kr
Veckokort 250kr
Tredagarskort 150kr
Dagskort 70kr
kartor 20kr

I Älvdalen finns inte bara god tillgång till fiske i strömmande vatten utan även mycket bra fiske i sjöar och tjärn. I Happy Älvdalens sommarmagasin 2014 intervjuade vi Stefan som är fiskeguide och Ann-Sofie som berättade om hennes favoritplatser vad gäller fiske i stilla vatten. Ta del av reportagen i Happy Älvdalens sommarmagasin 2014.
Välkommen till Älvdalen, här kan du njuta av fiske i en underbar miljö!

//Karin Hellström