Blog

Äventyret runt knuten

  |   Livsstil
korv
Promenad

I Happy Älvdalens vintermagasin 2014/2015 har vi valt expedition & äventyr som tema. Vår ambition med det  är att berätta om både stora och små äventyr. De stora äventyren som man kan uppleva genom att bo ute i 20-30 minusgrader under en längre period, eller de mindre äventyren, som att grilla en korv i en slogbod, över öppen eld, under vintern.
Vi vill visa på att ett äventyr inte behöver vara en resa långt bort, det kan lika gärna vara det lilla äventyret som finns ”runt knuten”. Det är så vi upplever Älvdalen, äventyret hittar du nära utan att behöva anstränga dig. Alltför mycket.

Idag trotsade vi kylan och de – 20 graderna för att ge oss ut på det lilla äventyret. En hundpromenad till Kvisttjärn, ett tjärn som ligger ett par kilometer från vårt hus i Karlsarvet. Vid Kvisttjärn finns en slogbod som är mycket välskött. Det är alltid rent och prydligt, fullt med ved och gästboken ligger på plats i den väl placerade brevlådan. Där kan man läsa om besöken som gjorts, fiskelycka, väder och vind med mera, med mera. För mig är det ett exempel på det lilla äventyret. Det nära och det äkta.

Som nyinflyttad i Älvdalen vill jag poängtera att det är det som gäller här, det äkta. Älvdalen är inget för fegisar, det står jag fast vid.

Korven smakade underbart, det var jättekallt, men det var också en underbar dag med gnistrande sol och knarr under fötterna. En dag som så många andra här i Älvdalen. Välkommen hit för att uppleva våra små och stora äventyr, du också. De finns både nära och lite längre bort, det lovar jag.

//Karin Hellström