Blog

Åtta dagars bröllopsfest i Älvdalen

  |   Besöksliv
IMG_1187

Nu är det bara en dryg vecka kvar till årets mest uppmärksammade fest i Älvdalen, kärleksfesten som börjar den 6 juni och avslutas den 13 juni i samband med vigseln mellan Sofia Hellqvist och Prins Carl Philip. Vigseln äger rum i Stockholm men kommer även att firas stort här i Älvdalen!

Föreningen Älska Älvdalen har tillsammans med Älvdalens kommun arbetat hårt under våren för att förbereda en stor fest och hylla brudparet lokalt i Älvdalen. Det välfyllda programmet under kärleksveckan består av både stort och smått men avslutas med pompa och ståt på lördagen den 13 juni. Dagen startas upp med champagnefrukost i Tingshusparken och avslutas med musikfest på Älvdalens flygfält. Bland artisterna som uppträder på lördag kväll hittar man bland annat Kalle Moraeus, Jill Jonsson, Robin Stjernberg, Jon Henrik Fjällgren och Stefan Nyqvist. Senare under kvällen blir det givetvis dans till våra lokala hjältar, Larz Kristerz! Vill du läsa mer om programmet och köpa biljetter till kärleksfesten kan du göra det här.

Firandet börjar redan den 6 juni, på nationaldagen, då Maria Norrfalk, landshövding i Dalarna, inviger kärleksveckan på Rots Skans. Det blir en familjedag med nationaldagsfirande samt en rad olika aktiviteter och underhållning på skansen, mellan 10.30 – 14.30.
Under hela veckan firas Sofia och Carl Philip med musik, kultur, motor och en massa annat kul. Passa på att ta en tur till Älvdalen mellan den 6-13 juni, du också! Mer information hittar du på Älska Älvdalens hemsida. Välkommen!