90-årig kör sjunger in advent i Älvdalens kyrka

  |   Livsstil
CAM00354 (2)

Vi på Happy Älvdalen har hört att kyrkokören laddar inför julen och bjuder in till konsert söndagen den 30 november i Älvdalens kyrka. Vi ställer ett antal frågor till Christina som leder Älvdalens kyrkokör.

Kan du berätta lite om kören och ert arbete? Hur länge har du varit ledare för kören, Christina?
– Jag är kantor i Älvdalens församling och har varit ledare för kören sedan 2001. Kören har funnits sedan 1924 så vi fyller faktiskt 90 år, även om ingen av oss kan berätta om starten!!

Kan du berätta lite kort om kören?
-Kören sjunger i huvudsak i kyrkan men sjunger även vid Tingshuset varje Valborgsmässoafton (sedan 1924). Vi ordnar även andra konserter som till exempel musikcafe i Brittgården. Där sjöng vi Povel Ramel och andra profana tonsättare. I maj var vi på en resa till Gotland där vi sjöng med Forsakören i Lärbro kyrka.

Vad står på repertoaren denna gång?
-I år fösta Advent, sjunger vi traditionella och nya adventssånger; Dotter Sion, Koppången, Otto Olssons kända Advent m fl.

Vad är det bästa med att leda kyrkokören i Älvdalen?
-Att leda Älvdalens kyrkokör är en förmån. Varje vecka kommer glada, sångsugna korister för att öva tillsammans. Vi delar glädje tillsammans genom sången.

Varför ska man komma till kyrkan och lyssna till er på söndag?
-Välkomna att fira Adventsgudstjänst i Älvdalens kyrka. Lyssna till körens härliga sånger och sjung med i traditionella psalmerna. Just denna söndag kommer vi att välkomna min nya kollega i församlingen, Elisabeth Sjödin, som kommer från Huskvarna och började här i november. Elisabeth har precis startat upp två barnkörer. Så, kom och möt nya kantorn på söndag kl 11.00
Tack Christina, lycka till på konserten!

//Karin Hellström