Blog

2-årsjubileum på Hotell Älvdalen

  |   Art, Besöksliv, Livsstil, Näringsliv

Foto: Tobbe Nilsson
För två år sedan övertogs Hotell Älvdalen av två unga familjer, familjen Risander och familjen Zetterman. Mycket har hänt sedan dess; en ny konceptidé håller på att genomföras och renoveringen av hotellet är i full gång. 2015 är det premiär för Hotell Hagström.
Förvandlingen är total och de rosa väggarna från 70 och 80-talet är snart ett minne blott. I foajén tas du emot av en ny designad reception med nya utställningsmontrar fyllda av Hagströmprodukter, i matsalen hittar du en specialdesignad bar med Hagström-profil, uteserveringen är totalrenoverad och har en kontinental känsla, menyn spelar på musiktermer med mera, med mera… Allt är genomtänkt och gjort med stor känsla för stil och smak. Jag passar på att ställa några frågor till två av delägarna, Hannah Risander och Malin Zetterman inför jubiléet.

Bardisk

Hur känns det såhär två år efter att drömmen blev sann och ni fick möjlighet att förvärva Hotell Älvdalen?
– Det är en magisk känsla att se att hotellet äntligen börjar ta form. Och det känns verkligen som pusselbitarna faller på plats. Vi har lärt oss verksamheten och vi har tillsammans med personalen skapat ett oslagbart team. Summan av det blir att vår beläggning ökar och restaurangen är välbesökt, dessutom lämnar våra gäster oss nöjda och det är vår målsättning.

Har utvecklingen och renoveringen av Hotell Älvdalen gått enligt plan? Blir det premiär av Hotell Hagström 2015?
– Ja, nu kan vi verkligen se resultat av det. Första året handlade det mycket om att jobba internt tillsammans med personalen. Men nu har renoveringen dragit igång ordentligt. Restaurangen är klar, och den har varit den största ”klossen”, eftersom den alltid är öppen. Men de andra delarna av hotellet är smidigare att renovera och det fortsätter vi med just nu. Planen är att alla offentliga ytor av hotellet ska vara renoverade och en utställning ska vara klar 2015, och det kommer vi absolut att lyckas med. Men något datum för premiär har vi inte ännu.

Vad har ni för planer på 2-årsjubiléet den 25 juli?
– Vi strävar alltid efter att höja stämningen för våra gäster och det är precis vad vi kommer att göra. Gyllene Tiders tributeband – Moderna Tider från Halmstad kommer att uppträda på vår utescen och vi tror att de kan locka en bred publik som vill komma hit och fira med oss!

Jag läste om er utveckling av Hotell Hagström i Dagens Industri för någon månad sedan, hur känns det att få uppmärksamhet på nationell nivå?

– Det vi skapar är något unikt, ett upplevelsehotell som bygger på industrihistoria från ett företag som på 50-talet var Sveriges största musikexportföretag. Hagström väcker känslor och minnen, och framförallt så väcker varumärket ett stort intresse. Och att det leder till att vi får exponering i Di är ju fantastiskt, vi har fått många mejl med historier om Hagström efter det och det är otroligt roligt. Det är ju en historia vi vill berätta.

Kommer ni att erbjuda en kungasvit/bröllopssvit på hotellet nästa sommar när det blir kungligt bröllop med ”älvdalsanknytning”?

– Vi siktar på en Elvis-svit, men om den är klar till Sofia & Carl-Philips bröllop är osäkert. Däremot kommer vi att arrangera en kärleksfestival i samband med bröllopet. Det är ju förmodligen det största som kan hända Älvdalen och vi kommer få otroligt mycket exponering, det ska vi ta tillvara på. Och framförallt fira att vi får vår en egen prinsessa, det händer ju bara i sagor. Vi är så lyckliga för deras skull och vi ska fira kärleken, big time!

bild (9)

Happy Älvdalen vill önska er STORT lycka till med utvecklingen & förvandlingen av hotellet,
Ni hjälper till att sätta ”Älvdalen på kartan” regionalt, nationellt och internationellt!

//Karin Hellström

logo3.png